maanantai 8. lokakuuta 2012

Mäyräkoirakansalaisaloite

"Lenkillä nuuskutellessani olen törmännyt puiseen hökötykseen, joka on epäilyttävästi ilmestynyt siihen, missä sitä ei ole ennen ollut. Mammani selitti, että kyse on puisesta kehyksestä, johon tulee myöhemmin kunnallisvaaleissa ehdolla olevien ihmisten mainoksia. Tästä vaalitouhusta innostuneena ja syksystä erittäin tuskastuneena kirjoitin aivan omin tassuin seuraavanlaisen mäyräkoirakansalaisaloitteen:

Arvon ehdokas. Minä olen Mauno mäyräkoira täältä itärajan tuntumasta ja olen erittäin huolestunut itseni ja kaltaisteni mäyräkoirien voinnista näin syksyn tullen. Meillä mäyräkoirilla on juuri sopivan mittaiset jalat. Se, mikä on pielessä, on sää. Vettä sataa, ja koska vesi sataa alaspäin, se päätyy aikanaan maahan. Maasta se päätyy minun tassuihini ja niistä minun massuuni. Ei tunnu mukavalta. Kaiken huipuksi, vaikka olen jo valmiiksi märkä, ihminen haluaa kastella minua lisää, kun tulemme sisälle. Ja sisälle tullaan muuten vauhdilla, koska kuka nyt tuolla ulkona haluaisi oleilla kauemmin kuin on pakollista. Kun ihminen on kastellut minut erittäin nöyryyttävällä tavalla, se kuivaa minut pyyhkeeseen. Onko susilaumoilla pyyhkeitä? Ei ole. Tietääkseni.

Ehdotankin nyt tässä, että kaikkien mäyräkoirien ja mäyräkoirien kaltaisten tulisi saada omistajineen muuttaa syksyn ajaksi jonnekin, missä on kesäinen sää. Halutessaan sinne kesäiseen paikkaan voisi jäädä talveksikin, minulle se ei ole niin nuukaa, kun satun tykkäämään lumesta. Tämän siirtymän kustantaisi tietenkin kunta taikka valtio. Saavutetut hyödyt näkyisivät esimerkiksi kunnallisen terveydenhuollon vähentyneenä kuormituksena (vähemmän hermoromahduksen saaneita mäyräkoiran omistajia). Muitakin hyötyjä varmasti on, en vain vielä ole keksinyt niitä.

Tässä mäyräkoira on joutunut piiloutumaan, koska sängylle meno on kielletty. Onko se oikein, kysyn vaan?
 Siinä tapauksessa, että tällainen maasta poistuminen ei tule kysymykseen, vaadin kaikille mäyräkoirille yhtäläisiä oikeuksia viettää sadepäiviä sohvalla tai sängyllä (kuva ohessa), mielellään tyynyjen ja peittojen kera. Kieltäminen tai pois häätäminen ei tule kysymykseen, vaan niiden varalle tulisi laatia sakkorangaistukset. Mäyräkoiran tulee myös itse saada valita, mihin mattoon/huonekaluun/ihmiseen se itsensä kuivaa. Pyyhkeet jääkööt ihmisille, me mäyräkoirat keksimme kyllä keinot. Myös juokseminen toimii hyvänä kuivatusmenetelmänä ja ihmisen tuleekin taata meille esteetön ympäristö pyyhällyksiin ja hepuleihin. 

Terveisin Mauno, mäyräkoira

Mäyräkoirakansalaisena aion toimittaa aloitteen emäntäihmiselle, joka koordinoi sen eteenpäin, tai vingun kovaäänisesti. Jään härkäpuikkoa pureskellen odottamaan, millaisiin toimenpiteisiin poliitikot aikanaan ryhtyvät. Ehkä jo ensi syksyn pääsen mäyrätovereineni viettämään jonnekin sateettomaan, aurinkoiseen paikkaan!"

7 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Mää oon niin sun kanssas samaa mieltä. Olen ollut jo pitemmän aikaa, melkein koko elämäni, sitä mieltä, että mäyräkoirien elämä on pääsääntöisesti tyydyttävää, mutta matkalla kohti täydellistä elämää on vielä liikaa esteitä. Täydelliseen elämään kuuluu paljon ruokaa, liikuntaa VAIN sateettomalla säällä ja ehdottomasti palvelusväki käytettävissä 24/7.

Laura ja Mauri kirjoitti...

Komppaan teitä pojat, täysin ja ehdottomasti - mihin voin laittaa tassunjäljen? T. Mauri-setä

Jalo kirjoitti...

Kyllä, samaa mieltä! Mua ei tosin haittaa vesilätäköt, mä tykkään niistä ja läpsyttelen menemään syvimmästä mahdollisesta kohdasta, mutta se sisälle tullessa peseytyminen - sitä mää en tajuu. Kurakeleillä protestoin jo alaovella, sitten hissin ovella ja sitten vielä rappukäytävässä nelijalkajarrutuksella, koska tiedän joutuvani kylpyyn.

Ryhtykäämme taistoon (mäyrä)koiraoikeuksien parantamiseksi!

Anonyymi kirjoitti...

Nelli komppaa! Vesisateella ei ulkoilla :)

Anni ja Kaapo kirjoitti...

Varsin fiksu lakialoite, joskin täytyy kommentoida, että sillä hoidetaan oiretta, ei itse ongelmaa. Olisikin parempi, jos kiellettäisiin sade- ja räntäkelit kokonaan!
Aivan vähittäisminimivaatimus on se, että palvelusväen tulisi sadekelillä kantaa mäyräkoira kolmanteen kerrokseen, sillä märät tassut ja muutenkin liukkaat rappuset ovat viheliäinen yhdistelmä.

Liisa kirjoitti...

Aikku ja Olli, Mauno mäyräkoiran täydelliseen elämään kuuluisi noiden lisäksi vielä loputtomasti leikkiä, mutta muuten oikein pätevä lista! Kyllä on nykyisellään rankkaa tuo mäyriksen elo ;)

Mauri, kansalaisaloitteen saa vapaasti kopioida ja kiikuttaa allekirjoitettuna vaikka sille omalle ehdokkaalle :D

Jalo, emäntäihmisesi on varmaan iloinen, kun tykkäät vesilätäköissä loiskuttelusta? Luulisi kyllä riittävän kylvyksi, mutta kun ei!

Nelli, vain pakolliset pisut, sitten sisälle riehumaan (tai loikomaan), näin se on.

Anni ja Kaapo, Mauno joutui kuonotusten sen tosiasian kanssa, että edes ihmiset eivät voine vaikuttaa säätilaan. Siksi muutto aurinkoisemmille seuduille olisi varsin kohtuullinen vaatimus!

Anni ja Kaapo kirjoitti...

http://rupertfawcettsdoggyblog.tumblr.com/post/34927060805/the-pre-election-debate