lauantai 3. elokuuta 2013

Sadepäivien ilot.

Tänään paistaa aurinko, mutta menneellä viikolla on satanut. Mauno ei pidä sateella ulkoilusta, vaan mönkii eteenpäin korvat luimussa ja luo haikean kiukkuisia mulkaisuja ulkoiluttajaan. Koska nuori mäyräkoirauroo tarvitsee kuitenkin liikuntaa ja tekemistä, täytyy mamman ryhtyä luovaksi ja järjestää sadepäivän aktiviteetteja. Tässä seuraavassa luovuuden huipentuma:

LUOLA!
Kuvassa näkyvät luolat kertovat mistä reitti menee, mutta luolaan pystyi tietysti sujahtamaan kummasta päästä vain. Mauno oli ensin epäluuloinen, mutta pienet meetwurstin palat reitillä innostivat tutkailemaan luolaa tarkemmin ja lopulta Mauno nuuskutteli luolan läpi ilman kehotuksia. Upeeta ja mahtavaa! Tässä parin viikon sisällä pääsemme ehkäpä käymään myös ihan oikeassa keinoluolassa, siitä sitten lisää :)

Sadepäivinä voi viihdyttää mäyräkoiraa myös viemällä sen leikkimään Mustien Koirien kanssa. Labbisneidit A ja B, jotka ovat muuten äiti ja tytär, leikittävät Maunoa näissä kuvissa niin villisti, ettei suurimmasta osasta meinaa saada edes mitään selvää..

Neiti B, ikää vajaa 5 kk.

Jahtausleikki alkakoon!

"Noh, älä luovuta pappa!" Lopulta se oli kyllä B, joka väsyi ensin ;)

Neiti A ja kadonnut mäyräkoira.

"No missä se nyt on?"

...?


Aivan järkevää toimintaa!
Tänään isäntä ja emäntä lähtevät juhlimaan ystävien häitä ja Mauno pääsee hoitoon. Nimenomaan pääsee, sillä hoitopaikassa saa herkkuja ja nukkua kainalossa.

Mukavaa elokuuta kaikille :)! Onko jollakulla lukijalla kokemuksia keinoluolista? Miten koira käyttäytyi ensimmäisellä kerralla ja onko jotain, mitä voisi treenailla etukäteen (paitsi sohvatyynyluolastot)?

2 kommenttia:

Mirkku Mäyräkoira kirjoitti...

WAU, mikä seikkailurata! Mulle ei oo koskaan rakennettu tommosta. Epistä! Mauno, sulla on kertakaikkisen hienot kotijoukot!:)
Emäntä on puhunu mulle joskus, että haluais viedä mut keinoluolille. Me jäädään kuulolle, jos tänne teidän blogiin tulee hyviä keinoluolakertomuksia!:)

Liisa kirjoitti...

Mirkku, nyt sano sille mammalles että käy rakennuspuuhiin, ei tartteta kuin sohva, tyynyjä ja vilttejä! Vielä ei olla luolaan päästy, mutta toivottavasti jo ihan pian :)