torstai 8. tammikuuta 2015

Mäyräkoiran pukeminen

Muutama sananen mäyräkoiran pukemisesta ja siitä, miksi sitä ei pääsääntöisesti meillä harrasteta.

Kesällä ei takkia tarvita.
Mauno on lyhytkarvainen ja lämpöä rakastava pieni nakki, joten olen hankkinut sille useammankin takin kylmien säiden varalle. Meillä ongelmaksi muodostuu se, että Mauno ei suostu liikkumaan takkiin puettuna normaalisti. Vaihtoehtoina on siis joko reippaasti viipottava nakunakki tai takki päällä jumittava juntturanakki. Toki koiraa voisi totuttaa takkiin, mutta Mauno on itsepäinen; Takin pitäminen ei mielestäni tuo lenkkeihin sellaista lisäarvoa, että sitä pitäisi opettelemalla opetella. Jos keli on kylmä, teemme lyhyempiä lenkkejä.

Hurtta Outdoors talvimantteli
 Kovilla pakkasilla Mauno alkaa helposti nostella tassujaan korkealle ilmaan, etenkin jos tassuja joutuu käyttämään lumihangessa kahlailuun. Yleensä ensimmäisten, dramaattisella ilmeellä korostettujen tassunnostelujen jälkeen lenkki voi jatkua pienellä patistelulla normaalisti. Mauno ja mammansa ovat siinä mielessä samaa maata, ettei kumpikaan erityisesti nauti kovilla pakkasilla ulkoilusta. -10 ei palele koiraa eikä omistajaa, eikä näinollen rajoita myöskään lenkkien kestoa.

Rukka Blizzard toppatakki 
En mitenkään tuomitse niitä koiran-, tai mäyräkoiranomistajia jotka pukevat koiriaan! Lyhytkarvaiselle tai muuten hetkästi palelevalle koiralle takki saattaa hyvinkin olla järkevän ulkoilun ehto talven aikana. Meillä takkia käytetään lähinnä autoillessa; Autossa kun ei ole niin väliä, suostuuko koira liikkumaan takkiin puettuna vai ei ;)

2 kommenttia:

Iivari kirjoitti...

Kuka mitennii tykkee olla.
Nuapurin lajitoverj ee millää kelillä tarvihe vuatetta. Ja minen lähe mihinkää pakkasella jos ee oo sitä vuatetta piällä. Että meellä on se juntturanakki jos ee oo sopivasti piällä :)
No...jollonnii sattuu kyllä minummielestä vähä yljlyöntijähhii nuihen minun ryysyin kansa...ja sillo on sittä se junttura :)

Liisa kirjoitti...

Nimenomaan, Iivari. Pitää lenkkeillä niissä tamineissa, joissa lenkki sujuu parhaiten - omassa turkissa tai takki päällä!