torstai 19. helmikuuta 2015

Talvien talvi ja uusi ruoka

Kuva: Lauri Aapro
Tänä talvena ollaan saatu nauttia runsaasta lumesta sekä kauniista aurinkoisista kävelyistä jäätyneellä Saimaalla. Muutaman viikon päästä isäntäihminen ja emäntäihminen lähtevät katsomaan aurinkoa vähän lähemmäs päiväntasaajaa. Pysytellään siihen asti vielä näissä lumisissa maisemissa!

Meillä on ollut pieniä suuria terveyshuolia. Maunon pisutulehduksen jäljiltä virtsanäytteestä löytyi runsaasti struviittikiteitä ja jouduimme siirtymään pariksi kuukaudeksi Royal Caninin erikoisruualle. Ruuan on tarkoitus liuottaa kiteet ja kuurin jälkeen katsotaan, mihin suuntaan ruokintaa muutetaan. Erittäin harmillinen vaiva, etenkin kun uuden ruuan kanssa on omat haasteensa. Ravintosisältö on kovasti erilainen kuin aiemmassa ruuassa, joten annosten kokoa on jouduttu vähän pohdiskelemaan ettei Mauno olisi jatkuvasti nälkäinen. Uuden ruuan myötä pisuhätä yllättää useammin ja ulostamisenkin kanssa rytmi on erilainen. Tuleekohan tässä nyt liikaa informaatiota :D? No, toivotaan että totutaan kaikki uuteen ruokaan. Hyvin se ainakin maistuu, jos ei muuta.


Sellaista tällä kertaa, toivoakseni seuraavalla kerralla olisi vähän iloisempia uutisia ja kuulumisia! Onko kellään muulla muuten ollut ongelmia kiteiden kanssa?

Loppuun vielä sellainen vinkki, että Maunon Instagram-tili päivittyy hieman tasaisempaan tahtiin kuin tämä blogi, jos pelkät kuvat kiinnostavat :)

3 kommenttia:

Jalo kirjoitti...

Lapsuudenkodissa kissoilla oli ongelmia noiden kiteiden kanssa, ja dieettiruokaa popsivatkin sitten pitkän aikaa. Ehkä teillä pystytään siirtymään ainakin pääasiallisesti normaaliin ruokaan, kun akuutein vaihe on ohi? Tai sitten dieettiruuasta löytyvät oikeat annokset (välipaloineen :D ) vähitellen.

Iivari kirjoitti...

Meekäläesellä olj viime kevväänä. Ja tuota ruokoo söen kuukaavven. Sejjäläkeen ee kitteetä ollunna ku pissikoe otettiin.
Tuo on semmonen ruoka että janottaa ja pissittää paljo enämpi. Nyt on mänty normaalilla ruuvvalla. Lihalla ja nappuloella. Vielä ee oo uusinna vaeva.
Mulle tehtiin kyllä sejjäläkee sehhii kastraatijo. Ja kuulema vähempi on leekatuilla nuita kitteetä ku muilla.
Toevon kyllä että pysys poekessa tuo vaeva. Olj meleko ilikee taati se.

Liisa kirjoitti...

Jalo, olen itsekin kuullut, että kissoilla tätä ongelmaa on usein. Toivotaan, että päästäisiin jossain vaiheessa palaamaan normaaliin sapuskaan :) Tuo tällä hetkellä käytössä oleva ruoka on käsittääkseni tarkoitettu nimenomaan kiteiden liuotukseen, ei täysipainoiseksi ruuaksi jota voi syödä loputtomasti.

Iivari, kiitos kovasti kommentistasi! Vaikka vaiva ei kiva olekaan, niin on kuitenkin tavallaan mukava kuulla, että muillakin on tätä vaivaa ollut eikä Mauno ole ainoa pisuongelmainen. Kenties meilläkin vaiva poistuisi, toivon ainakin niin :) Kastraatio on edelleen harkinnassa meilläkin.