keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Nuuskuntäyteisiä päiviä

Maunon elämä on ollut taas täynnä tapahtumia! Varsinkin viime päivät ovat olleet täynnä nuuskuja, hännänheilautuksia, vipellystä ja koirakamuja. Mistähän sitä edes aloittaisi.

Pieni kaivuri töissä lähirannassa eräänä päivänä, kun aurinko paistoi.
 No, sunnuntaina oli pentutapaaminen! Eli Mauno, veli ja kolme siskoa tapasivat Maunon kasvattajan luona. Oli tosi mukavaa nähdä Maunon sisaruksia ja vertailla vähän kokoa ja luonnetta. Mehän emme olleet nähneet muita kuin Maunon veljen aikaisemmin, koska Mauno oli viimeisenä jäljellä pentueestaan kun haimme sen. Maunon isän omistaja oli myös paikalla ja kertoi Maunon näyttävän aivan miniversiolta isästään :) Täältä voi käydä katsomassa, miten hienoja pieniä mäyryläisiä Maunon perheeseen kuuluu!

Tiistaina olimme pikkumäyriksen kanssa vähän harjoittelemassa tulevaa "näyttelyuraa". Emäntäihminen oli vähän pihalla, mutta ihan kivasti meillä meni. Mauno oli innoissaan kun sai tehdä kaikkea jännää. Hampaiden näyttämistä täytyy vielä harjoitella ja emäntäihmisen täytyy muistaa ottaa kunnon herkkuarsenaali mukaan, herkut nimittäin loppuivat kesken! Mutta harjoitus tekee mestarin joten treenit jatkukoon.

Rakeinen seisontakuva kesken lenkin.
 Tänäänkin oli tiedossa koiramaisia hommia, kun Mauno pääsi ensimmäistä kertaa koirapuistoon. Sinne oli järjestetty viiden koiran tapaaminen: mukana olivat Mauno-mäyris, kaksi shelttiä, sekarotuinen pieni narttu ja basset griffon vendéen, luultavasti sellainen petit-versio. Maunolla oli oikein mukavaa vaikkei kunnon leikkiä oikein saatukaan aikaiseksi, muut kun olivat sen verran vanhempia eivätkä niin välittäneet pienen loikkimisesta ja tassuilla huitomisesta... Muiden härnäämisen välillä Mauno järjesti itselleen esimerkiksi kaivamista ja juurien etsintää. Pääasia oli kuitenkin hyvät koirakokemukset ja energian purkaminen, joka oli oikein tervetullutta sadepäivänä.

Kun puuhaa on sopivasti, jaksaa pieni mäyryläinen nukkua päiväunia sisällä ja pureskella luitaan. Välillä tietysti vähän leikitään, revitään mattoa tai kiskotaan pyykkejä alas pyykkitelineeltä.. Mutta pääasiassa pötkötellään sylissä ja vastaanotetaan rajatonta rakkautta ja rapsutuksia. Vaikka ulkona sataisi kuinka, saa pienen mäyriksen hännänheilutus aina auringon paistamaan!



Ei kommentteja: