tiistai 7. helmikuuta 2012

Ulkoilun riemua ja lääkärireissu.

Mauno on höpsähtänyt! Eilen ja tänään on päässyt lenkille ilman takkia, ja nakkikoira nauttii täysillä. Tänään teimme päivällä tunnin lenkin ja vielä loppumatkasta Mauno jaksoi heitellä itselleen löytämäänsä keppiä ja riemuita siitä, että pitkästä aikaa voi ulkoilla kunnolla. Kun ulkona saa juosta sydämensä kyllyydestä, voi sisällä kuluttaa aikaa köllöttelemällä ja luita pureskelemalla. Sopii hyvin myös emäntäihmiselle.

Sitten muihin aiheisiin. Tänään tein vihdoin ja viimein ratkaisun varata Maunolle ajan hampaiden poistoon. Olen jo pidemmän aikaa seuraillut yläkulmureiden edessä olevia pikkuhampaita, joita on kummallakin puolella kaksi. Vauvahampaat eivät heilutellessa liiku mihinkään eivätkä muutenkaan vaikuta siltä, että olisivat poistumassa jo tilalle kasvaneiden tieltä, joten poistaminen eläinlääkärissä tuntuu ainoalta vaihtoehdolta. Nukuttaminen tietysti hirvittää ja jännittää, mutta toivottavasti kaikki menisi hyvin. Onneksi kyse on aika pienistä hampaista. Toivottavasti poiston jälkeen uudet hampaat asettuisivat oikeille paikoilleen ja pääsiäisen näyttelydebyytissä Maunolla olisi siisti, täydellinen hammasrivistö.

Jos jollakulla on kokemuksia hampaidenpoistosta, niin saa kertoa. Varsinkin nukutuksesta toipuminen kiinnostaa, sillä Mauno joutuu seuraavana päivänä jäämään normaalisti yksin työpäivän ajaksi. Kerron meidän kokemuksista sitten kun toimenpide on ohi, eli loppuviikosta.

6 kommenttia:

Svea kirjoitti...

EIlen mekin käveltiin hieman pidempi (muutama sata metriä siis) hihnalenkki. Tänään on taas pakkanen kiristynyt 20 asteeseen, joten kaljumahaisen vauvan kanssa vaan käväistään ulkona.

Tsemppiä operaatioon!

Olli kirjoitti...

Hammasasiaan ei ole mitään mielipidettä, mutta toivotamme teille onnea mahdolliseen toimenpiteeseen. Olli on nukutettu kerran rtg-kuvausta varten ja kyllä siinä loppupäivä pojalla meni nukkuessa kotona omassa korissa vällyjen alla.

Oulussa -28 C, joten terveisiä vaan ilmojen haltijoille, että meille jo riittäis.

Liisa kirjoitti...

Kiitos onnentoivotuksista :) Täälläkin pakkanen laski takaisin alle -20 asteen, joten ulkona riehumiset voi unohtaa ja meno sisällä on taas sen mukaista.. Onneksi viikonlopulle on luvattu taas lauhempaa, alle kymmentäkin jopa. Kohta se kevät tulee, ei luovuteta!

Anni kirjoitti...

Kaapolta poistettiin reilu kuukausi sitten eli kuusikuisena nukutuksessa yläkulmahampaat, koska rautahampaat oli ehtineet kasvaa jo samanmittaisiksi. Nukutus meni hyvin ja sekin etu oli, että anaalirauhaset saatiin tyhjennettyä samalla. Kaapo oli saman illan tosi tokkurainen ja flegu ja vinkui vähän. Söi kuitenkin reippaasti, minkä jälkeen se ulisi hetken, ilmeisesti ruokaa meni uusiin hampaankoloihin. Seuraavana päivänä ei kuitenkaan ollut enää mitään, vaan nakki oli tuttu terhakka höppänä. Eli meillä ainakin oli hyvä kokemus.

Myrsky kirjoitti...

Joo, multa otettiin kulmurit nukutuksessa. Napsauta mun nimee, niin pääset lukeen. Ei ollu mitään ongelmia seuraavana päivän ja hampaat on menny ihan omille paikoilleen.

Liisa kirjoitti...

Anni, kiitos kun kerroit teidän kokemuksista :) Meillä kohta iltaruoka edessä ja saa nähdä, syökö Mauno ollenkaan. Vieläkin lähinnä nukkuu, kotiin tultiin viitisen tuntia sitten.

Myrsky, lueskelinkin hammasjuttusi jo ennen kuin varasin tuon Maunon ajan, koska muistelin että olit semmoisen kirjoittanut :) Kiva kuulla että hampaat asettuvat oikeille paikoille!