maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ykkösnakki!


Maunon pääsiäisdebyytti sujui hienosti! ERI ja JUK1, eli laatuarvosanaksi erinomainen ja luokan voitto. Maunon kanssa kilpaili sen kaksi veljeä, ja loistavasti meni niilläkin! Samalla reissulla nähtiin myös Maunon isi ja sisko, joten näyttely muodostui oikein sukukokoukseksi.

Arvostelu näkyy ylempänä kuvassa, mutta suomennan sen myös tähän:

Vahva maskuliininen uros. Oikeanlainen tyyppi. Hyvä pää ja oikea ilme. Voimakas ylälinja.
 Melko hyvin kehittynyt vartalo mutta lyhyt rintakehä. Oikein kulmautunut, mutta voisi näyttää paremmin liikkeet. Loistava tempperamentti.

 Mielestäni hyvä arvostelu ja jotain vastaavaa osasin odottaakin. Maunon ongelma kehässä oli häsläys, eli kunnon ravia se ei meinannut malttaa esittää. Tuomari sanoi esittäjälle, että tästä syystä nakki ei ollut sertin arvoinen. Treeniä, treeniä, jos emäntäihminen vaan uskaltaa! Erityisesti mieltä lämmitti tuo viimeinen lause arvostelussa. Nakki ei ole siis ranttali, vaan sillä on juuri oikeanlainen tempperamentti ;)


Itseäni hieman ihmetytti joidenkin aivan tuntemattomien ihmisten käyttäytyminen näyttelypaikalla. Sellainen lienee kuitenkin lähes kaikille näyttelyissäkävijöille tuttua, joten en lähde aihetta sen enempää ruotimaan. Ihmettelen vain, että onko isohkon mäyriksen omistaja välttämättä oikea henkilö, jolle tulla avautumaan mäyräkoirien liian suuresta koosta nykypäivänä.. :D?


Mauno käyttäytyi näyttelyssä kaikenkaikkiaan ihan ok:sti, kun otetaan huomioon sen ikä. Liika innostuneisuus ja häsellys luultavasti hellittää, kunhan nakki rauhoittuu muussakin elämässä hieman. Mauno osallistui myös paras kasvattaja-kehään, ja viimeistään siinä vaiheessa sen hermo meinasi pettää lopullisesti :D Mutta hienosti kuitenkin selvittiin ja Mauno vaikutti suurinpiirtein tyytyväiseltä koko päivän. Oman ja kasvattajakehän välissä pääsimme onneksi hetkeksi huilailemaan emäntäihmisen äidin luokse.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia koitoksia. Terkkuja muuten Maunon veikalle ja veikan perheelle, törmäillään taas :)!

6 kommenttia:

Svea kirjoitti...

Onnea onnea Maunolle ja emännälle. Siitä se ura urkenee!

Mirkku kirjoitti...

Paljon onnea, Mauno ja emäntä!
Hieno suoritus!
Älä välitä noista turhista kommenteista. Mauno on täydellinen!:)

Liisa kirjoitti...

Kiitos paljon!

Myrsky kirjoitti...

Onpa hienot tulokset! Huippusuoritus, kertakaikkiaan.

Anni kirjoitti...

Onnea Mauno!
Vaikka en itse pidäkään näyttelytoiminnasta, teillä vaikuttaa olevan hyvä meininki ja oikea asenne! Ja jos nakki itse tykkää ja on onnellinen koira, niin mikäs siinä? :) Mitä siinä toisten tyhmistä kommenteista välittämään!

Liisa kirjoitti...

Myrsky, kiitos kiitos ja onnea sinullekin näytelmiin :)!

Anni, kiitos! Itsellänikin on hieman ristiriitainen asenne näyttelytoimintaan, mutta onneksi metsästysroduilla meininki tuntuu olevan vielä suht järkevää ja asiallista. Perimmäinen tarkoitushan näyttelyissä on kuitenkin ihan hyvä, mielestäni :)