keskiviikko 29. elokuuta 2012

Iloisia näyttelykuulumisia

Olimme Maunoranttalin kanssa näyttelemässä lauantaina Luumäellä. Kyseessä oli ryhmänäyttely ja hyvin vaihteleva kattaus erilaisia koirarotuja oli saapunut paikalle metsästyskoirista kääpiöpinsereihin. Mauno pärjäsi odottamattoman hienosti! Meille napsahti paitsi ensimmäinen serti myös ROP, mitä en olisi ikimaailmassa uskonut tai osannut odottaa. Paras uros-tittelin jälkeen olin varma, että pääsemme lähtemään kotiin VSP:n kera, mutta eihän se sitten auttanut kuin jäädä isoja kehiä odottelemaan.. Aurinko paistoi kuumasti ja odottelua kertyi lopulta melkein viisi tuntia. Ryhmäkehässä kilpailivat ryhmät 4/6 eli mäyräkoirien lisäksi ajavat ja jäljestävät koirat. Mauno ei pärjännyt, meidät käteltiin ulos viidensinä tai kuudensina. En kyllä ihmettele yhtään, olimme molemmat aivan poikki ja Mauno vain haukotteli! Seuraaviin näyttelyihin täytyy hommata Maunolle häkki, jossa se voi lepäillä ja nukkua kun ei ole kehässä. Ainoa ryhmäkehässä sijoittunut mäyräkoira oli pitkäkarvainen kääpiö, se tuli hienosti kolmanneksi.

Hieman erilainen pokaalikuva! Nakkikoira oli aivan väsypoikkinen.
 Tuomarina toimi Harto Stockmari, joka oli ensimmäinen Maunon tuomaroinut suomalainen tuomari. Varsinkin pöydällä tämä tuomari oli erittäin tarkka, tunnusteli ja mittaili sekä tarkasti hampaat erittäin huolellisesti. Alla Maunon arvostelu, johon olen jälleen kerran erittäin tyytyväinen :)

Urosmainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Erinomainen eturinta. Hyvät eturaajat. Hyvin kehittynyt runko. Riittävän pitkä rintakehä. 
Kaunis takaosa ja häntä. Hyvä käytös. Oikea liikerata.

Ei valtavia ylistyssanoja, muttei toisaalta myöskään mitään negatiivista. Isoin ongelma Maunolla oli jälleen kerran liikkumisessa, se ei meinannut ravata lainkaan ja kulki nenä maassa. Kehän pohjana oli nurmikko, joten se oli Maunolle jälleen uusi pohjakokemus. Asvaltilla ravi sujui oikein hienosti :D

Onko kellään lukijoista näyttelysuunnitelmia loppuvuodeksi?

9 kommenttia:

Jaltsalandia kirjoitti...

Komiat arvostelut, vaikken mä mitään näytelmistä ymmärräkään, mun mielestä ne on vaan toimivia pikadeittitapahtumia, paljon tyttökoiralaisia ;) Mut viiden tunnin odottelun jälkeen mäkin olisin kyllä ihan poikki siitä hajujen loputtomasta määrästä, ei ihme jos pari haukotusta pääsee!

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Onnea upeasta näyttelytuloksesta. Sä oot tosi komee.

Me mennään, ehkä, ens kesänä näytelmiin, jos tulee ihan tähän meijän huudeille.

Kalevi kirjoitti...

"Kuriton" veljesi onnittelee! Meidän pitää treenata kunnolla ennen seuraavaa näyttelyä, jos semmoinen millon lie. Ja herkkunapuroita saa varata taskuun niin paljon etteivät varmasti lopu kesken :) Ja seisomisharjoitukset senkun jatkuu, mistäköhän johtuu?

Mirkku kirjoitti...

Me ei taideta ikinä uskaltaa lähteä näyttelyihin, kun ei ole niistä lainkaan kokemusta eikä osata toimia siellä, nolataan vaan itsemme.
Parempi varmaan pysytellä kotioloissa, ettei tarvitse hävetä (ei koiraa vaan emäntää)!:)
Mutta teillä meni hienosti! Kyllä kelpaa Maunon köllötellä pokaaliensa keskellä.

MariaM kirjoitti...

Onpa menny hienosti! Onnea :) Meillä ei ole näytelmä suunnitelmia loppu vuodeksi. Jos ei sitte muistella mätsärissä miten siellä kehässä mennään. Tammikuussa sitte alakaa Kajaanista näyttelyt.

Kaunis Nelli kirjoitti...

Hieno tulos! Nelli ei ole rekisterissä joten näyttelyt jää käymättä. Tosin Nellin emäntä ei viihdy kehässä joten hyvin on emäntä koiran valinnut :)

Marja-Leena kirjoitti...

Onnea hienoista arvioinneista ja ruusukkeista:) Toivottelevat M-L ja Ossi

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Mahtava tulos, onnea! :) Tosi hyvä arvostelu, siinä oli aika kattavasti käsitelty koko kokonaisuus, käytöstä myöten. Onko Harto Stockmari allrouder?

Liisa kirjoitti...

Alkuun kiitos kaikille yhteisesti onnitteluista!

Jaltsa, Maunokin arvostaa näyttelyitä nimenomaan sosiaalisena tapahtumana. Luumäelläkin meidän viereen tuli aivan ihana mäyristyttö, jota sai tuijottelun lisäksi vielä nuuskutellakin! Kehässäkin saa kovasti huomiota, tuomarisedät tai tädit katsoo ja hipelöi ja se on Maunosta mukavaa :)

Myrsky ja pikkuveikka (ehkä jossain vaiheessa opin kutsumaan veikkaakin nimellä, mene ja tiedä...), kantsii mennä näytelmiin jos siltä tuntuu, se on koiralle hyvää hulinatreeniä ja oiva paikka "näyttää" ihmisille, että lyhkykarvaisia mäykkyjä on muitakin kun mustia ja ruskeita :)

Kalevi, tsemppiksiä, mäyräkoiran kuuluukin olla vähän kuriton! Ainakin meidän mielestä :D Meidänkin pitäisi treenailla sitä ympyrän ravailua, tuntuu vaan niin tollolta yksinään ravailla kun eihän se siellä kehässä mene ollenkaan niin!

Mirkku, kyllä meilläkin emäntäihminen sählää kehässä, mutta ei se mitään haittaa :) Peruskuvio on kuitenkin aika yksinkertainen ja sen oppii, kun katsoo muilta mallia. Ihmeessä näyttelyihin turistiksi tarkkailemaan tai kokenut kaveri mukaan :)

MariaM, teidän kehät onkin hiukkasen pohjoisemmassa, kun me pyöritään enemmän täällä idässä. Tosin katsoin että seuraava mahdollinen näyttely voisi olla Jyväskylän kv, siellä voisi olla tutuilla yökylässä kun on vähän kauempana. Mäyriksesi ovat muuten supersöpö parivaljakko!

Nelli, Maunon mukana tuli meille kasvattajalta toivomus, että näyttelyissä voisi käyttää jos vain jaksaa ja kykenee. Ja mikäs siinä, kun koira viihtyy ja tuomaritkin tuntuvat tykkäävän :) Teillä on vakka valinnut kantensa, ei tule painetta mennä näyttelemään kun rekisteröimättömyys sen estää! Koirapusuja Maunolta söpölle Nellille!

M-L, kiitos kovasti! Heti piti käydä ihailemassa teidän blogissa Ossin komeaa partaa :)

Maria, pitkätukkaisten ihminen, kiitoksia! Piti googlaamalla tarkistaa, että ymmärsin tuon termin oikein, mutta kyllä, Stockmari arvostelee koiria ymmärtääkseni kaikista ryhmistä. Oli kyllä todella tarkka mies, junnu-Maunolta ei ole vielä kertaakaan syynätty hampaita noin tarkasti ja päätäkin hän mittaili, ei nyt ihan viivottimella muttei paljon puuttunut :D Ajokoiraluokassa myös mittautti muistaakseni melkein kaikki koirat (joita oli useampi kymmenen kappaletta).