maanantai 11. helmikuuta 2013

Haaste Iinekseltä!

Täällä ollaan taas! Kakkiranttalin tarinoita sai Iinekseltä haasteen, joka on muuten tämän blogin ensimmäinen haaste :) Koska meille ei ole haasteita aikaisemmin kohdalle sattunut, päätin vastata kysymyksiin oikein perusteellisesti!


Säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Jokaisen haastetun pitää siis kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Myös haastajan 11 kysymykseen pitää myös vastata.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä ja haastaa uudet bloggaajat.
4. Haastettujen pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Pitää kertoa, että heidät on haastettu. 
6. Ei takaisin haastamista. 

Tässä meille esitetyt kysymykset ja vastaukset niihin:

1. Miten päädyit ottamaan juuri sen rotuisen koiran, kuin sinulla on?
- Meillä oli lapsuudenkodissani mäyräkoira, joka oli luonteeltaan omalaatuinen yhdistelmä kiltteyttä ja kakkapäisyyttä. Mäyräkoiran jälkeen isälläni oli kultainennoutaja, joka oli ihana ja viisas, mutta jotenkin liian koira. Lisäksi se oli iso - sitä ei voinut nostella ja siitä lähti paljon karvaa. Kun oman koiran hankinta alkoi ihan tosissaan tulla ajankohtaiseksi, harkitsin jonkin aikaa muitakin rotuja. Ykkösvaihtoehtona oli dandiedinmondinterrieri, joka on sekin pötkön mallinen. Lopulta myönsin itselleni, että se minun rotuni on kaikesta huolimatta juuri mäyräkoira. Helppouden ja ulkonäön vuoksi mäyräkoirista suosikiksi nousi lyhytkarvainen, vaikka lapsuudenkotini mäyris oli pitkäkarvainen versio. Haaveilimme kääpiöstä, mutta kohdalle osunut pentue oli normikokoa, joten sellainen meille sitten tuli.

2. Minkälaisia sääntöjä koiralle on sisätiloissa? Saako se esim. tulla sohvalle tai sänkyyn?

- Kun Mauno muutti meille, se ei saanut tulla sohvalle eikä sänkyyn. Suunnilleen puolivuotiaana sohvakielto kumottiin ja nykyään koira nukkuu myös sängyssä. Aiomme hankkia uuden sängyn ja elättelen toivetta, että sen myötä Maunokin alkaisi taas nukkua kopassaan. Perusteluna tähän sängynvaltaukseen olen pitänyt sitä, että asunnossamme on kylmä, joten samassa kasassa nukkuminen takaa kaikille lämpöiset ja hyvät unet. Jos meille olisi tullut toinen koira, olisivat koirat saaneet siirtyä nukkumaan keskenään. 


Mauno ei halua ulkoilla pakkasella.
3. Mikä on koirasi lempiherkku?
- Ehdottomasti härkäpuikko. Lisäksi suurta herkkua ovat myös raa'at putki- ja rustoluut. Mauno on melko nirso, eikä syö esimerkiksi lattialle tippunutta ruokaa, ellei se oli kinkkua tai juustoa.

4. Kuvaa koirasi luonnetta kahdella sanalla.

- Rakastettava hirviö!

5. Mitä koirasi tekee yksin ollessaan?

- Nukkuu. Pääsääntöisesti Mauno ei tunnu puuhailevan mitään yksin ollessaan. Joissain tapauksissa se mahdollisesti istuu eteisessä ja surkuttelee, mutta käsittääkseni tämä on vähentynyt. Kerran rustoluu suli matolle, kun jätin sen Maunolle puuhaksi. 

6. Onko koirallasi jotain hassua tapaa tai muuta omaleimaista juttua?

- No niitähän riittää! Maunon uusin hassutus on muodostunut rutiiniksi iltalenkillä: Mauno poimii mustan, ties minkä saasteen likaaman lumikökkäreen ja viskoo sitä ympäriinsä ja tietysti jahtaa tämän jälkeen. Bravuuri on heitto taaksepäin oman selän yli, jonka jälkeen voi ihmetellä, että minneköhän se meni? Tähän leikkiin kuuluvat olennaisena osana surmansyöksyt sinne tänne sekä kiivas kaivaminen, kun kökkäre päätyy lumihankeen. Lisäksi Mauno rähjää milloin millekin (viimeksi biojätepussille, joka oli oudossa paikassa), pyytää tietyllä katseella päästä peiton alle, nurisee kun musiikki on liian kovalla kun hänen majesteettinsa yrittää nukkua... Sillä ei muita tapoja olekaan kuin hassuja!

7. Osaako koirasi ulvoa?

- Kuulemma! Kun Minni-morsio lähti meiltä astumisen jälkeen, Mauno käytti koko äänialansa sen takaisin kutsumiseksi. Ei palannut :( 

Mauno EI halua ulkoilla pakkasella.
8. Mistä koirasi nimi tulee, miten se keksittiin antaa?
- Yhdistelmä Mauno Mäyräkoira on ollut mielessäni jo kauan. Mäyrikset ovat vähän hassun näköisiä ja itse tykkään erikoisemmista ihmisen nimistä eläimillä. Maunon kennelnimihän on Ensio, eikä sekään olisi ollut hassumpi, mutta silti Maunosta tuli Mauno. Jos Mauno saisi pikkuveljen, siitä tulisi Seppo! Vähän niin kuin Matti ja Teppo, meillä ne vain olisivat Mauno ja Seppo :)

9. Käyttääkö koirasi punkkien yms. karkoittamiseen tarkoitettuja tuotteita kesällä?

- Katselin apteekissa punkkipantoja viime kesänä, mutta ne tuntuivat sisältävän niin järkyttäviä myrkkyjä, että hyllyyn jäivät. Maunossa oli punkkeja jonkun verran, mutta onneksi ne on helppo huomata lyhyestä silkkisestä karvasta.


Mauno EI HALUA ULKOILLA pakkasella!
10. Kerro onnellisin ja mukavin koirasi kanssa kokemanne juttu.
- Hmm, tämä on vaikea. Parhaita hetkiä ovat ne, kun olemme koko pieni perhe koossa ja köllöttelemme vain sohvalla tai olemme jossain reissussa. Lisäksi tuntui tietysti hienolta, kun Mauno valittiin viime kesänä rotunsa parhaaksi Taavetissa :) Olin aivan pihalla kehässä, koska olin ensimmäistä kertaa näyttelyissä yksin, ja kehätoimitsija muun muassa ohjasi minut hakemaan pokaalia ja ruusuketta, kun en sitä itse ymmärtänyt tehdä :D

11. Kerro pelottavin tapaus, mitä teille on käynyt.

- On aina pelottavaa, kun vieras koira on irti ja tulee kohti. Näitä on käynyt meille monesti, mutta onneksi koskaan ei ole sattunut mitään. Koiran sairastelu on tietysti myös aina pelottavaa, mutta onneksi olemme säästyneet vakavammilta vaivoilta. Sekin hetki oli oikeastaan vähän pelottava, kun ajoimme kotiin kasvattajan luota, ja sylissä oli pieni nukkuva koiralapsi. Miten me tämän kanssa pärjäämme? Osaammeko pitää siitä huolta? Onneksi kaikki on mennyt suht koht hyvin :)

Menen tutkimaan keitä ei ole vielä haastettu, ja haastan sitten kun asia on selvinnyt :) Jos tunnistat jo nyt itsesi, laita ilmoitus kommenttiboksiin, niin haastan!

4 kommenttia:

Mirkku Mäyräkoira kirjoitti...

Voi herranjestas noita kuvia!
Päivän parhaat naurut irtosivat tuosta kuvasarjasta.
Ai niin, mielenkiintoisia vastauksia!:)

Kaunis Nelli kirjoitti...

Ja tärkein tuli selväksi - Mauno ei halua ulkoilla pakkasella, heheheee =DD

Sheriffit kirjoitti...

Tuo ulkoilun vaikeus pakkasella näyttää täällä yhden kohdalla ihan samalta :) Jone laittaa Maunolle eritysterkut!

Liisa kirjoitti...

Mirkku, tuohon kuvasarjaan olisi ollut vielä jatkoa rappukäytävästä, harmi kun en älynnyt julkaista :D

Nelli, ei sitten millään!

Sheriffit, terkut takaisin, ulos ei huvita pakkasella mennä mutta sisällä riehutaan sitten senkin edestä!