maanantai 1. huhtikuuta 2013

Toiset tykkää muhkummasta!

Toiset tykkää muhkummasta ja toiset taas ei. Minä tykkään, että koira on koiran kokoinen, ei nyrjäytä polviaan sohvalta hypätessä tai jää jalkoihin isojen koirien kanssa leikkiessä. Koira saa olla lihaksikas ja sporttinen, ei toki missään nimessä kömpelö tai ylipainoinen.

Muhkea mäyräkoira ja muhkeat tassut.
Kävimme siis Maunon kanssa tänään Lappeenrannan näyttelyssä pyörähtämässä avoimessa luokassa. Pyörähtämässä sopii tähän ilmaisuna oikein hyvin, sillä kilpailuluokkaan meillä ei ollut asiaa. Tässä arvostelu:

Kookas, erittäin raskasrunkoinen uros. Maskuliininen pää. Tasapainoiset kulmaukset. 
Hyvä ylälinja. Hyvät värimerkit. Esiintyy rauhallisesti. Kirkkaat värimerkit. 
Rungon massiivisuus pudottaa palkintosijaa.

Laatuarvosana? H eli Hyvä. Tuomari kehotti meitä menemään jenkkituomarille esiintymään, hänen mielestään Mauno oli aivan liian suuri. Hymyilin ja nyökyttelin, mielipiteensä toki kullakin :) Ensi kerralla meille osuu toivottavasti sopivampi tuomari.

Että tämmöistä tänään! Karu muistutus siitä, että tälläistä se näyttelyttäminen on, kolmen ERIn ja ROPin jälkeen voi aivan hyvin tulla H. Parasta tässä päivässä oli se, että Mauno käyttäytyi huippuhyvin ja oli muutenkin aivan erinomainen, minun mielestäni ainakin!

13 kommenttia:

piipau kirjoitti...

voi meidän väinö on kans melko suuri mäyräkoiraksi! on painoa ja lihasta mitä nostella, koiran kokoone ;) lenni taas on väinön rinnalla sirpula.

Liisa kirjoitti...

Komeet on teidän koirat, isompi ja pienempi :)! Kävinkin jo bloginkin puolella kommentoimassa.

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Kookkaat on komeita. Kyä näin on. H on Hirveen Hyvä.

piipau kirjoitti...

voi mihinhän se on kadonnut, ei meinaa näy :(

Jalo kirjoitti...

Ton takii me ei käydä näyttelyissä, ku mun mamma on sitä mieltä, että mä oon maailman komein ja paras ja sit se ei oikein ymmärrä, jos joku tuomarinrontti on eri mieltä ;)

Ulkonäkökeskeisiä mielipideasioitahan noi näyttelyt aika pitkälti on, mikä on vähän hassua, kun meidän mielestä tärkeintä olis keskittyä rodun terveyden edistämiseen ja siihen, että koira on iloinen, hyväkäytöksinen ja hyvinvoiva yksilö!

Liisa kirjoitti...

Myrsky-myräkkä ja Tuisku-tuiverrus, samaa mieltä! Joskin hirveen hyvä oli tällä kertaa hirveen iso :D

Piipau, no höh, käyn runoilemassa uudestaan!

Jalo, mammas on oikeessa, hölmöä hommaahan toi on. Mut meille itelle on tietty tärkeintä just noi Maunon hyvinvointi ja käytös, eikä hienot arvostelut! Mut kyllä se näiden mäykkyjen kohdalla taitaa olla niin, että tuomarit tykkää tasapainoisesta. Mauno kun ei kuulemma mahdu luolaan eli ei vastaa rodun käyttötarkoitusta...

MarMa kirjoitti...

Onko Maunolla paljon painoa? Ihan vertailun vuoksi sillä Elmeri poika painaa sen 13kg eikä läskiä tiiossakaan. Liian laiha oli vielä hetki sitten,joten optimaalinen paino on nyt. Me ei olla viety näyttelyyn Elmeriä, koska a) ei anna vieraan kattoa hampaita saatika kopeloida b) yli suuren koon. Turha se on sinne luolilekkaan viiä, ku ei uskalla mennä ja jos uskaltaa niin ei mahu. Ei oo reilua, mutta minkäs teet. Mauno on silti kivan näkönen uros :)

Liisa kirjoitti...

MarMa, Mauno ei ihan noin paljoa paina, siinä 11 kiloa on miun veikkaus. Manussa ei oo myöskään ylimääräistä yhtään, paino tulee rakenteesta ja lihaksista. Kyllähän sen toisaalta ymmärtää, että jotkut tuomarit karttaa näiden isojen suosimista, rotumääritelmässä kun taitaa painorajana olla 9. Tiedätkö, oliko Elmerin isä isokokoinen? Melkoisen hieno tittelirivi nimittäin löytyy hältä :)

Mirkku Mäyräkoira kirjoitti...

Meille kävis varmaan päinvastoin: Mirkku rankattaisiin varmaan liian pienien kategoriaan. Mutta mitäs siitä? Mäyräkoira on komea ja kaunis! Tuollaisille tuomareille me näytetään pitkät kuonot!:D

Liisa kirjoitti...

Mirkku, sut laitettaisiin varmaan vaan kääpiöihin ;) harmi kun normaalien lisäksi ei oo jättiläisluokkaa! Me heilutellaan tuollaisillekin tuomareille vaan häntää, mielipideasiahan se on :)

Aikku ja Olli kirjoitti...

Mitä isompi, sen komeampi.

Sanoo Olli, reilut 11 kiloa ja välillä kaksitoistakin.

Anonyymi kirjoitti...

Komea uros olet, Mauno. Minä olen karkeakarvainen mini, 6,4 kg, syyskuussa 4v. Kuulemma just oikeassa painossa, ja lihaksikas. Näyttelyyn ei olla osallistuttu Palvelijattareni laiskuudesta johtuen. Eräs kasvattaja kyllä aikanaan yllytti osallistumaan.

Liisa kirjoitti...

Aikku ja Olli hengenheimolainen, jep, näin se on! Terkuin Mauno, jolla samat vaihtelevaiset painolukemat :)

Párek, kyllä kannattais mennä näytelmiin, niin on komea parta, kävin kurkkaamassa! No ei vaan, onhan niitä paljon muitakin kivoja harrasteita :)