keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Homecoming.

Palasin reissusta eilen, kohtuullisesti ruskettuneena ja rentoutuneena. Olin siis pienessä kissojen kansoittamassa kylässä Kreikassa, jossa aktiviteetit rajoittuivat lähinnä ympäriinsä tallusteluun. Muutama koirakin pyöri iltaisin kaduilla, muunmuassa yksi superlihava labbiksen oloinen pullero. Koirat saivat viettää aikaa omistajiensa kanssa niin kahviloissa kuin pienissä puodeissakin, ja jälleen kerran huomasin kaipaavani samanlaista suvaitsevaisuutta Suomeenkin. Täytynee tosin tässä yhteydessä mainita, että kävin tänään aamulenkillä varaamassa kampaaja-ajan ja Maunokin oli tervetullut kampaamoon tätä varausta suorittamaan.

Tunnistaako joku kohteen?
Kotona vastassa ei ollut kiltistynyt ja kypsynyt nakki, kuten edellisessä postauksessa toivoin, vaan poikki purtu hihna ja päreiksi syödyt valjaat. Edessä on siis reissu eläinkauppaan. Ainakin minulla on viimein hyvä syy ostaa Maunolle nahkainen talutin. Maunolla on kohta synttärit, ja yhden vuoden ikään mennessä se on purrut poikki kaksi fleksiä ja nyt sitten yden tavallisen taluttimen. Jos sama tahti jatkuu, nakkikoira pääsee pian ulkoilemaan ketjussa...

Selailin kotiin palattuani jonkin aikaa nettiä sohvalla ja sain kylkeeni kiinni selvästi ikävissään olleen nakin. Kun lauma oli kasassa, pääsi pötkökoirakin viimein rentoutumaan.

"Mamma on kotona, kaikki on kunnossa taas."

Huomatkaa viereen järjestetyt luut :)
Paluu arkeen alkaa onneksi vasta maanantaina, joten tämän viikon ehdin järjestellä uutta kotia ja viettää aikaa Maunon kanssa. Onko muilla bloggaajilla reissusuunnitelmia kesäksi? Lähteekö koira mukaan?

5 kommenttia:

Mirkku kirjoitti...

Olen tässä mietiskellyt, miten reissaaminen Mirkun kanssa sujuisi.
Mirkku viihtyy autossa, mutta mitenkähän lentäminen sujuisi?
Mirkulle on tiedossa hoitopaikka,
mutta olisi kiva ottaa se mukaan matkalle.

Haaveissa olisi matka vain alle parin tunnin lennon päähän, mutta en tiedä, millaista koiran kanssa lentäminen olisi. Mirkku mahtuisi matkustamoon, joten saisi olla emännän lähellä. Taidetaan kuitenkin jättää vielä mietintämyssyyn.

Olli kirjoitti...

Kesälomasuunnitelmia ei ole, mutta tuota eurooppalaista suvaitsevaisuutta kaipaillaan Suomeen. Pitäisikö sitä lähteä kokeilemaan, miten suvaitsevaisuus toteutuu kesä-Suomessa?

Jaltsalandia kirjoitti...

Fleksin naruhan on ihan peruskauraa, täällä on syöty ihan niitä kahvaosia jo muutama ;) Tosin viimeisin on saanut olla rauhassa jopa lattialla, purenta-aikakausi alkaa siis olla ohi.

Nakki näyttää varsin tyytyväiseltä omistajansa paluuseen :)

Liisa kirjoitti...

Mirkku, itselle ei ole tullut edes mieleen, että koiran voisi ottaa ulkomaanreissulle mukaan, mutta pienellä etukäteisjärjestämisellähän se olisi tosiaan mahdollista! Itse en muista koskaan nähneeni koiraa lentokoneessa, lieneeköhän yleinenkin matkustustapa karvakorville?

Olli, missäpäin suomea te majailittekaan? Voitaisiin järjestää oikein testikierros, jokainen testaisi esim. paikallisen torin tai terassin kannan koira-asiakkaisiin!

Jaltsa, jos teillä pureskelemiset alkavat vähentyä, niin ehkä meilläkin on vielä toivoa! Mauno ei sentään ole ymmärtänyt purra kenkiä tai muuta kallisarvoisempaa.. Ja kyllä, nakki oli tyytyväinen kun takuuhellyttelijä ja leikittäjä palasi :)

Olli kirjoitti...

Mehän asutaan Oulussa, kuten moni muukin blogimäyräkoira :)

Torikahvilassa ollaan käyty ja siellä Ollia ärsyttää kovasti maassa hyppivät varpuset. Ketään ei ole vielä ärsyttänyt koira torikahvilassa. Mäyräkoira herättää helposti sympatioita.