lauantai 10. joulukuuta 2011

16 faktaa.

Lauantain kunniaksi 16 faktaa Maunosta ja (pokkari)kuvia tältä päivältä!

Nimi: Jahkkas Ensio, eli ihan Mauno vaan. Tai Mape. Tai Nakki.
Syntymäaika: 9.6.2011
Rotu: Lyhytkarvainen mäyräkoira
Sukupuoli: Uros.
Väri: Musta ruskein merkein.

Köllikkä on ottanut tuolin omakseen. Lattialla pyörivä objekti ei ole järkyttävä pölypallo vaan siili-pehmo.
Koiraperhe: 2 veljeä ja 5 siskoa. Emä ruskea laikullinen ja isä musta ruskein merkein. Pentueessa kaksi mustalaikullista ja loput mustia ruskein merkein. Isä käyttö- sekä muotovalio Suomessa.

Ihmisperhe: Emäntäihminen 23 vuotta ja isäntäihminen muutaman vuoden vanhempi. Perheeseen kuuluu myös leopardigekko Jasso.


Lumisessa metsässä päivälenkillä.
Ruokinta: Kaksi kertaa päivässä nutro choice puppy mini chicken & rice-nappulaa tai vaihtoehtoisesti iltaruokana naudan rustoluu. Lisäksi sekalainen määrä erilaista pureskeltavaa tarjolla.


Ulkoilu: Ulkoilua 3-4 kertaa päivässä, joka sisältää vaihtelevasti koirapuistoilua, koirakavereiden kanssa leikkimistä tai muuten vain vapaana juoksentelua. Ennen Mauno lenkkeili 80% vapaana, mutta nykyään hieman enemmän hihnassa kun lapsia on liikkeellä kera vastustamattomien pulkkien.


Lumessa kahlaaja.
Harrastukset: Olemme käyneet Maunon kanssa näyttelytreeneissä, mutta tällä hetkellä emme osallistu mihinkään ohjattuun toimintaan. Keväämmällä olisi tarkoitus alkaa vetää verijälkeä ja osallistua mahdollisesti johonkin tottistoimintaan, kunhan pääsemme murrosiän yli. Myös näyttelytouhuja jatketaan ja toivottavasti Mauno pääsisi kehään pääsiäisenä.

Pinkoo pinkoo.
Suosikkiasiat: Leikkiminen ihmisten ja koirien kanssa. Rustoluun tuhoaminen. Namien etsiminen. Lumihangessa saukkoilu.

Inhokkiasiat: IMUROINTI! Yksin jääminen. Yksin oleskelussa ei ole ongelmaa, mutta lähdön hetkellä Mauno tirauttaa itkut.Isoksi venähtänyt sylihauva.
 Lelut: Kaikkein paras lelu on Kalevi-kirahvi, joka on tällä hetkellä jäähyllä. Suurin osa pehmoleluista on tuhottu, Ikean rottalelukin toimii nykyään namikätkönä kun Mauno poisti lelulta jalan ja puolet sisälmyksistä (emäntäihminen poisti loput). Pehmojen lisäksi Maunolla on kongi, aktivointipallo, Canine Genius Leo... ja epämääräinen kasa muuta leikkimiseen kelpaavaa, kuten villasukka.
 

Lumisieraimet.

Nukkumapaikat: Päivisin lattiatyyny, olkkarin matto tai oma nojatuoli. Öisin Mauno nukkuu sängyn alla tai sängyn päätyyn tippuneeseen päiväpeittoon kaivautuneena.

Kielletyt paikat: Sohva ja sänky. Sohvalle hyppää tasaisin väliajoin, sänkyyn ei ainakaan vielä pääse ponnistamaan.


Suosikkiherkku on härkäpuikko... Emäntäihminen huvittui suuresti kun hoksasi mikä se oikeastaan on :D
Yksinolo: Yksin ollessaan Maunolla on käytössään keittiö ja eteinen, olkkariin pääsy on rajattu aidalla ja makuuhuoneen ovi on kiinni. Tällä järjestelyllä evätään Maunon pääsy esimerkiksi johtoihin, joista voi saada ikävän sähköiskun. Toisaalta tilaa rajoittamalla uskomme, ettei Mauno koskaan opi tuhoamaan yksin ollessaan, joten sen pitäisi pystyä olemaan vanhempana koko asunnossa. Mauno ei ole vielä koskaan rikkonut yksin ollessaan mitään. Tai no myönnetään, kerran se oli kalunnut keittiössä tuolin jalkaa, kun emäntäihminen tyhmyyksissään sijoitti nukkumatyynyn pöydän alle...

Ja tähän loppui emäntäihmisen mielikuvitus :D Ehkä esittelen vielä joku kerta Maunon lelut sun muut tavarat kuvien kera. Seuraavalla kerralla lupaan myös kertoa Maunon kanssa sattuneesta nolosta tilanteesta, kun häpeä on jo hieman hellittänyt. Palataan!

6 kommenttia:

Sunan kirjoitti...

Löysin bloginne nyt ja täällähän onkin oikein komea mäyräkoira-herra ja aivan huippu nimi! :) Tykkään aina tutkia "löytyneen" mäykkyläisen sukua ja muutaman sukupolven takaa löytyikin yksi sama sukulainen koiriltamme :D Varmasti luetaan jatkossakin blogianne :)

Liisa kirjoitti...

Tervetuloa lukemaan ja kiitos kommentista! Täytyykin mennä saman tien kurkkimaan "sukulaistytön" edesottamuksia :)

Myrsky kirjoitti...

Moro Köllikkä! Mistä nää ihmiset näitä lempparinimiä keksii :D

Sulla(kin) on mukavat oltavat ja lenkuramaastot.

Marja-Leena kirjoitti...

Minäkin löysin blogiinne Ollin kautta. Oikein hauskannäköinen nuorimies tuo teidän Mauno. Mäyriksien kanssa ei ole aika pitkäveteistä. Terveisin M-L ja Ossi

Elina kirjoitti...

Moikka! Meidän toinen mäykky on kotiutunut meille Maunon kasvattajan kautta vaikka onkin eri kasvattajanimellä. Kiva löytää "melkein-sukulaisia". :D Linnoittaudun vakiolukijaksi. :)

Liisa kirjoitti...

Tervetuloa lukemaan kaikki :)! Painunkin tästä samantien tutustumaan myös tiedän mäykkyjen puuhailuihin!