keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Nyt on päässyt käymään niin jännittävästi, että Mäyrisneiti Doriksen ihminen on haastanut meidät! Tässä haasteen säännöt suoraan Doriksen blogista:

1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa.2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 eri kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Award -haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia.
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille.

Kuinka jännittävää :) Kyseessä taitaa olla Kakkiranttalin blogin toinen haaste kautta aikojen! Tässä meille annetut kysymykset ja vastaukset niihin, kuvituksena toimivat viimeaikaiset kuvat Maunon Instagram-tililtä.

Kesän ensimmäinen kuuma päivä ja reporanka Mauno.
1. Miksi juuri mäyräkoira?

Tähän kysymykseen olen saanut vastailla monesti! Meillä oli lapsuudenkodissani mäyräkoira, joka eli kanssani parivuotiaasta teini-ikään. Mäyräkoirassa on oikeastaan kaikki ominaisuudet, joista pidän koirassa: Kompakti koko, rauhallinen ja itsenäinen luonne, aktiivisuus tarpeen tullen, tietynlainen älykkyys ja persoonallisuus. Mauno on helppo ottaa mukaan joka paikkaan ja kaikki tykkäävät siitä. En muuttaisi siinä mitään :)

2. Kuvitellaan tilanne, jossa sinun tulee päättää kohde 50 000 euron lahjoitukselle. Minkä kohteen valitsisit ja miksi?

Täytyy myöntää, etten ole ehkä koskaan miettinyt asiaa näin yksityiskohtaisesti. Lottovoitosta unelmoidessa päättää aina antaa rahaa johonkin, mutta tosiaan, mihin? Jollain lailla haluaisin suunnata rahat koulutuksen kehittämiseen, sillä uskon, että koulutus ja sivistys johtavat parempaan yhteiskuntaan, parempaan eläinten kohteluun, tasa-arvoon jne. Mitään tarkkaa kohdetta en kylläkään osaa nimetä.

Mauno tykkää nukkuessaan painaa kirsun jotakin vasten. Yllättävän joustava tuo kuonon pää!
3. Jos saisit nyt aloittaa uuden harrastuksen, mikä se olisi?

Koiran kanssa vaiko ilman? Koiran kanssa aloittaisin jälkitreenit, Mauno olisi varmasti etevä jäljestäjä. Ilman koiraa haluaisin aloittaa joogan.

4. Bloggaisitko, jos et omistaisi koiraa? Jos vastasit kyllä, minkälainen blogisi olisi? Mitä se käsittelisi jne.?

Minulla tämä bloggaaminen on viime aikoina hyytynyt. Olen suunnitellut uutta, omille ajatuksille tarkoitettua blogia, mutten ole saanut aloitetuksi. Oma kriittisyys omia tekemisiä kohtaan estää usein tekemästä juttuja, jotka voisivat loppujen lopuksi olla kivoja ja onnistuneitakin. Viime kesänä minulla oli piilotettu blogi, joka käsitteli vuokrahevostani. Valitettavasti hepast aika jätti ja bloggaaminen jäi sen myötä :(

Mauno ja paras kaveri Myy riekkutauolla.
5. Kuluvan kesän kohokohta?

Kuluvaan kesään, kuten kesiin yleensäkin, on mahtunut paljon mukavaa ja ikimuistoista! Yhtä on vaikea valita, mutta reissut ulkomaille, mökille ja ympäri Suomen kuuluvat kyllä kärkikymmenikköön. Kuivakka vastaus, pahoittelut!

6. Turhin temppu, jonka koirasi osaa?

Postasin meidän uusimmasta tempusta kokonaisen postauksenkin aiemmin. Kyseessä on siis temppu, jossa Mauno tökkää käskystä esineen kumoon. En ole vielä keksinyt järkevää käyttötarkoitusta tälle.

Mauno Kannuskoskella pohdiskelemassa.
7. Millainen on koirasi normaali päivä?

Tällä hetkellä sellaista normaalia päivää ei oikeastaan ole, kun reissaamme ja touhuamme niin paljon. Välillä vietetään koko päivä kotosalla, välillä käydään tuulitunnelilla, mustikassa tai Facebookista bongatulla kimppakyydillä Helsingissä. Jospa syksy toisi taas töitä ja säännöllisen rytmin arkeen.

8. Paras muisto koirasi kanssa?

Hmm, tähänkin on vaikea keksiä yhtä yksittäistä muistoa. Maunon kanssa parasta on yhdessäolo: Lenkit, päiväunet koira kainalossa ja reissut. Näyttelysaavutukset tai onnistumiset keinoluolilla ovat niiden rinnalla toissijaisia :)

Mauno on ehtinyt kesällä veneilemäänkin.
9. Elämäsi koira? Kuka ja miksi?

Kaikki kolme koiraa, jotka ovat kuuluneet elämääni, ovat olleen omalla tavallaan niitä elämäni koiria. Tällä hetkellä elämäni koira on tietysti Mauno.

10. Jos voisit matkata ajassa taaksepäin, johonkin tiettyyn hetkeen, mihin matkustaisit ja miksi?

Yritän ajatella eteenpäin, tämä hetki on kuitenkin menneisyyden summa. Jos voisin muuttaa jotain, valitsisin ehkä toisen alan, jolle kouluttautuisin. Näillä nyt kuitenkin mennään, ja toki omasta koulutuksesta on apua esimerkiksi näissä blogijutuissa :)

11. Kallein eläinlääkärireissunne? Kerro siitä.


Sitten haasteen vaativin osuus, seuraavien bloggaajien haastaminen. Säästän haastamisen hieman myöhemmäksi, jotta ehdin tutkia ketkä kaikki on jo haastettu. Julkaisen kuitenkin nämä meidän vastaukset jo nyt, kun edellisestä postauksesta on jo vierähtänyt aikaa :)

2 kommenttia:

Jalo kirjoitti...

Kohta 7 kuulostaa koiran kannalta ihan parhaalta, yhteistä tekemistä yllin kyllin!

Nenä rutussa -nukkumisasento näyttää hassulta, luulis, että tossa ilmanvaihtokin alkaa jo tökkimään nenänpäässä :)

Liisa kirjoitti...

Jalo, tuosta nenän ruttaamisesta on toinenkin variaatio, tällainen -> https://instagram.com/p/1IuqNQhehW/?taken-by=maunomustapantteri
Luulisi tosiaan olevan epämukavaa, mutta mistä näitä tietää!