perjantai 14. joulukuuta 2012

Nolouden multihuipentuma.

Nolostunu mäyrämato.
Kävin tänään vaihtamassa Maunon liian suuren takin. Arvatkaapa oliko oikean kokoisia mustia takkeja enää jäljellä? Ei ollut. Mikä oli toinen ja ainoa värivaihtoehto? No pinkki! Sopiiko pinkki takki miehekkäälle mäyräkoiralle? EI!

Mauno ei ylipäätään tykkää pitää takkia, mutta tämä uusi takki tuntuu olevan erityisen paha. Takin pukeminen aiheuttaa totaalisen lamaantumisen ja pateettista mulkoilua. Ulkoillessa takki toimii hyvin ja siinä on hyvä kulkea, kunhan sinne ulos asti ensin päästään (eli mamma kantaa).

Tässä kuvassa Mauno on nostettu seisomaan ja se on juuri valumassa takaisin makuuasentoon.
Takki on merkiltään Rukka Blizzard, kokoa 40 ja ostettu siis Mustista ja Mirristä. Tämä uusi koko on oikein passeli, juuri sopivan pituinen ja rinnastakin hyvä. Takissa on "sisäänrakennettu" lumilukko, mutta se ei mahdu kiinni Maunon rinnan ympäri. Heijastimet ovat hyvät ja huppu irrotettavissa. Meillä on siis myös edellisen postauksen kuvassa näkyvä Hurtan takki, mutta se on hieman liian lyhyt ja selästä jää osa paljaaksi. Unelmien koirantakki olisi oranssi Pomppa, mutta se on tätä Rukan takkia hieman kalliimpi ja jäi siksi hankkimatta, Maunolle kun ei tarvitse läheskään joka lenkille pukea vaatteita.

Huomenna Mauno menee hoitoon, kun isännällä ja emännällä on molemmilla reissuja. Mukavaa viikonloppua kaikille ja palataan ensi viikolla :)!


8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Mikä ilme viimesessä kuvassa ;) Pitäsköhän pinkistä tehdä uus muotisuuntaus uros koirien takin väriin..?

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Nuo vaatteet, niiden sovittamiset ja oikean koon löytyminen: aaaargh! Ei löydy meillä Aslanille sopivaa takkia, ei. Iso on poika, joudutaan turvautumaan seuraaviin kokoihin, jotka selästä menevät, mutta on tarkoitettu sitten paljon leveämmille koirille ja laahaavat sivusta maata. Alphonse mahtuu peruskokoon, Aslanille on koitettu Rukat, Hurtat, Busterit , Pompat ja mitä niitä nyt kaikki onkaan, ei mene ei :(

Mäkin olisin halunnut ehdottomasti kanssa Pompan oranssin, koko 37 oli varmaan sen 15 senttiä liian lyhyt, koko 41 ei ollut hyvä ja koko 45 oli liian iso. En oikein tiedä miten nuo numerot korreloivat koiran selän pituuden kanssa...ilmeisesti eivät mitenkään, kun Aslanin selkä on n. 50 senttiä pitkä, mutta sehän ei kerro näemmä yhtään mitään kun yritettään löytää takkia jossa koko (muka) menee selän mukaan.

Sanonkin sen taas: aaargh!

ps. Mauno, me ymmärrämme fiilarisi, ymmärrämme oikein hyvin ja sympatiseeraamme myös :) Ilmeet ovat paljonpuhuvia... ;)

Unknown kirjoitti...

Voi hyvä ihme tuota alistunutta, noloa ilmettä! Mirkku symppaa kaveria!<3
Kyllä tuo sopivien vaatteiden löytäminen on meilläkin yhtä tuskaa. Vielä ei ole yhtä ainutta sopivaa osunut kohdalle lukuunottamatta emännän neulomia villapaitoja. Mäyräkoiran ruumiinrakenne (lisättynä superpienellä koolla) tuntuu olevan vaatteidentekijöille mahdoton haaste.

Svea kirjoitti...

Voihan nolostus! Paavo suhtautuu myötätuntoisesti sun olotilaan. Sekään ei erityisesti välitä vyötiäisnutustaan. Se on saatu lahjaksi, tehty alunperin kaverin ranskanbuldogille, mutta on kätevän mallinen mäykylle. Joten toistaiseksi ei ole tarvinnut katsella kaupan vaatteita.

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Takkiongelmia on täälläkin pihapiirissä. Vaikee on pitkille ja hoikille saaha sopivia nuttuja.

Mut toi sun takkis on hiano. Kertakaikkiaan!

Kaunis Nelli kirjoitti...

Nellin emäntä haaveilee ompelukoneesta, voisi tehdä juuri sopivan kokoisen vaatteen.

Aikku kirjoitti...

Tuo on tyypillinen pukuongelma mäyräkoiraperheessä: ei löydy sopivanegoista takkia arvonsa tuntevalle mäyräkoiralle. Täytyisi olla tyylikästä, haloo?

Sulla on on mainio ilme, mää tunnen niin sympatiaa kamu.

Liisa kirjoitti...

MariaM, pinkkiä voisi kenties ruveta markkinoimaan miehuudestaan itsevarmojen urosten värinä ;)?

pitkäkarvaisten Maria, itsekin hämäännyin noiden kokojen kanssa, kun Hurtan takki on ymmärtääkseni ja muistaakseni kokoa 42, ja vähän lyhyt. Rukan takista otin ensin koon 45, mutta se olikin sitten aivan liian iso ja sopiva koko oli 40. Mystillistä! Mittatilaustakki saattaisi olla teille hyvä ratkaisu?

Mirkku, mahtista kun emäntä osaa neuloa :) Mallikin on kätevästi aina sovitusetäisyydellä. Maunollakin on pari villapaitaa, mutta niiden koot eivät ole sinne päinkään. Pikkuisempana ne vielä välttävästi menivät.

Svea, hoho, hassua että ranskiksen takki menee mäykylle :D Minusta niiden kahden rodun rakenteet ovat melkein niin kaukana toisistaan kun voi vain olla!

Myrsky ja Tuisku, Mauno kiittää nöyränä, hankalaa on tosiaan kun rintakehä on suuri ja syvä ja uuma hoikkanen!

Nelli, ei muuta kuin pukille toivetta kirjoittamaan!

Aikku ja Olli, Maunoa inhottaa erityisesti takajalkojen ympäri menevät kuminauhat, tai no tarkalleen ottaen kyllä ihan kaikki. Mutta ei ilman takkiakaan ole hyvä. Oi voi!