perjantai 30. syyskuuta 2011

Mäyräläinen 16 viikkoa!

Eilen Mauno täytti 16 viikkoa! Tämän kunniaksi voisin tehdä tähän pienen listan asioista, joita Mauno jo osaa (jos ei muuten, niin lohdutukseksi itselle kun murrosikä koittaa..):
- Mauno on käytännössä sisäsiisti, tosin tällä viikolla on sisälle tullut pari vahinkoa: Toinen oli pieni haiseva kasa takaoven eteen, kun olimme juuri tullut ulkoa. Mutta siellä satoi! Ja toinen oli iso liru matolle, joka oli juuri tullut ulkoa tuulettumasta... Molemmat vahingot siis liittyivät läheisesti ulkoiluun ;)
- Mauno osaa vaihtelevasti käskyt maahan, katso, istu, etsi, seuraa ja odota. Näitä ollaan harjoiteltu tietenkin vasta lyhyissä pätkissä, mutta varsinkin maahan meno sujuu jo käytännössä 100% varmuudella oikein.
- Mauno osaa olla hienosti yksin. Toisaalta se joutuu olemaan tällä hetkellä yksin melko vähän, vain pari kertaa viikossa useamman tunnin, muulloin korkeintaan tunnin pari tai ei yhtään.

Lepakon ja dobermannin sekoitus?
Näitä pitää vielä harjoitella:
- Puremattomuus. Puremista esiintyy lähinnä äärimmäisen innostuksen ja hepulin hetkellä, ja emäntäihminen yrittää takoa kalloonsa, että se on normaalia ja menee ohi... Parempaan suuntaan ollaan koko ajan kuitenkin menossa.
- Hihnassa kävely. Toisinaan hihnassa mennään reippaasti eteenpäin, toisinaan ei liikuta lainkaan. Lenkki sujuu parhaiten, kun alku ollaan vapaana ja vasta lopussa hihnassa. Harjoitusta, harjoitusta... Ja jälleen kerran pitkää pinnaa!

Maunon mielestä mäyräkoiran tulee ulkoilla vapaana.


16 viikkoisena tapahtuu tietenkin myös jotain hyvin merkittävää, nimittäin silloin pieni koirulainen saa toiset rokotuksensa! Kävimme siis tänään eläinlääkärissä. Maunoa taas hieman jännitti, mutta kaikki sujui oikein hyvin eikä inahdustakaan kuulunut, kun piikki laitettiin kaulanahkaan. Tarjolla oli tosin samanaikaisesti keittokinkkua. Emäntäihminen päätti laitattaa rabiesrokotteen samalla kertaa, vaikka Evira muuta suositteleekin.. eläinlääkärin mielestä tässä ei ollut mitään ongelmaa. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin emäntäihminen säästyi samalla kolmannelta eläinlääkärireissulta = kolmannelta käyntimaksulta. Ja nyt täydellinen rokotussuoja saavutetaan aikaisemmin. Jos joku koiranomistaja lukee tätä, niin miten itse toimit? Laitatitko rabiesrokotteen tehosteiden yhteydessä, vai eri reissulla?

Lääkärireissusta väsähtänyt mäyry ja rakeinen kuva.

Seuravaaksi alan selvitellä paikallisten pentukurssien ajankohtia. Ensi viikolla luvassa ainakin leikkitreffit pikkuruisen kääpiöpinserin kanssa! Nuuskuttelemisiin :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onneks olkoo Mauno! :)

T.Samppa