keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Ei sitten.

Maunolla on meneillään murrosikä. Tästä johtuen sen itsetunto sekä kärsivällisyys ovat toisinaan koetuksella. Pari iltaa sitten yritin kuvata Maunoa kaluamassa luutaan, vaan kuinkas sitten kävikään...

Videosta näkee (jos näkee, aika tummaksi jäi), miten Mauno ensin tökkää minua apua saadakseen ja sen jälkeen luovuttaa täysin! Tänään nakki sai kohtauksen, kun samainen luu tipahti sohvalta ja jäi pystyyn tönöttämään. Mauno ei kyennyt ymmärtämään tällaista painovoiman vääristymää. Lopulta luu piti kaataa, kun koira kävi komentamaan sitä haukkumalla.

Teini-ikäistä onneksi tuetaan ja ymmärretään. Mauno on nopsa oppimaan ja erilaisia tottelevaisuusjuttuja puuhataan päivittäin, jotta nakki saa onnistumisen kokemuksia. Silti salaa toivon, että teini-ikä alkaisi jo kohta helpottaa. Toisaalta, tämäkin vaihe eletään tämän nimenomaisen koiran kanssa vain kerran :)

2 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Olli tykkää pudottaa pehmon sohvalta alas ja sitten katsoo ihmistä sanoen "nosta". Ja kuka leikkiin ryhtyy, saa myös leikkiä.

Liisa kirjoitti...

Olli, ovelaa! Mauno aina välillä testailee samaa, mutta turhautuu nopeasti ja lähtee itse lelun tai luun perään. Kenties ikä tuo lisää kärsivällisyyttä ja oveluutta :)